Kartal Belediyesi çalışanı olan bu beyefendilerin, aslında ruh hallerinin nasıl olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Evlerinde nasılllar ? Eşlerine ve çocuklarına nasıl davranıyorlar ? Kurt mu kuzu mu ? oldukları konusunda hiç bir fikrimiz yok.
Konu "Kadına Şiddet " olunca, Kartal Belediyesi'ni kutlamak istedik. En azından kendi çalışanlşarının kadına karşı tavırlarını yumuşatmak için bir ilki başarmış olabilirlar.
Beylerin, "kuzu kuzu" oturup, Psikoloğu dinlemeleri ise, "İnşallah evlerinde de böyledirler. Ya da böyle olurlar." fikrini getirdi aklımıza.

Bazı çelşanların sıkıntılı ve uykulu halleri ise gözden kaçmadı. Ama yine de bir şeyler öğrenmiş olduklarını ya da kadınlara nasıl davranıcaklrını öğrendiklerini umuyoruz.
Kartal Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek vermek amacıyla düzenlediği seminerin, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyoruz.

“Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre şiddet; sahip olunan gücün ve iktidarın, fiziksel ya da ruhsal bir yaralanmaya ve kayba neden olacak biçimde bir başka insana, kendine, bir gruba, bir fikre, bir yaşam tarzına, bir varoluşa, doğrudan ya da dolaylı yolla uygulanmasıdır. Şiddet; amaçlı, kasıtlı olarak, gücün bedensel ve/veya ruhsal zarar verecek ya da verme riski yaratacak biçimde kullanımıdır.” şeklinde şiddetin tanımını yapan Dönmez, “Genellikle şiddet dendiğinde ilk akla gelen çağrışımlar şiddetin dar anlamını oluşturan fiziksel şiddete dair çağrışımlardır. Ancak şiddet olgusu bundan ibaret değildir, şiddetin birçok farklı türü ve farklı dışavurumu vardır.” diyerek şiddetin; duygusal, ekonomik, fiziksel ve cinsel türlerini katılımcılarla paylaştı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!