logo
ok ok ok ok ok ok ok ok
ÇOK OKUNANLAR
En acılı anne
Sana Yürüyorum Karanlıkta...
İLTİFATIN MARİFETİ
UNUTMA !
1,2,3 ve Sonunda 4

YORUMLAR
Birbirinizle el sıkışın ki, kalplerdeki düşmanlık
seni canı gönülden kutluyorum buyazdıgın yazı ül
Ramazan bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tü
bu konuyu bende çok yakın takip ettim aynen
Bayram Gelmiş Neyime

10-09-2010
  ok Ana Sayfa
  ok Gündem
  ok Bilge Kadın
  ok Edebiyat
  ok Eğitim
  ok Foto Galeri
  ok Kadın Haberleri
  ok Görmeden Geçme
  ok Sağlık
  ok Kadınlar Pazarı
  ok Medya
  ok Bugün ne pişirsem
  ok Gülümse
  ok Çocuk
  ok 5 M
  ok Düşünce
  ok Ev Hali
  ok Araştırmalar
  ok Müzik
  ok Kültür-Sanat
  ok Pratik Bilgiler
  ok Özel Dosyalar
  ok Röportaj

KADINHABER ÖZEL
SBS,LGS, VS Sınavlarının soruları da çalınmış olabilir mi ?
Günlerdir süren KPSS artık herkesin kafasını karıştırıyor. Boşa emek harcanıp, k

VİDEOLAR
Cem Karaca- Allah Yar
2010 Ramazan TRT
Hüseyin Turan
Alaydım Elin Elime
Ömür Dedigin-Emel Taşçıoğlu
İsmail Cartılı-Dudu Hakkı
Tüm Videolar

RÖPORTAJ
Tolga Çevik:'Karım yeter eve gel derse, dükkanı kapatırım !'
Komedi Dükkanı'nın yıldızı Tolga Çevik, asker dönüşü ilk kez konuştu

ANKET
12 Eylül Referandumunda ne diyeceksiniz ?
Evet
Hayır


Anket Sonuçları

TARİHTE BUGÜN

Hatay'ı yerle bir eden deprem !!!

Beklenen İstanbul depreminin yanı sıra, Güney Anadolu'da da tehlike büyük.546'da Hatay'ı haritadan silen fay, yıllardır uykuda.Uzmanlar benzer bir depremin ikinci kez kozmik felaket yaratacağı görüşünde

 

Elazığ’da 51 can alan 6.0 şiddetindeki deprem köyleri yerle bir ederken, halk yaralarını sarmaya çalışıyor. Yıkılan ya da hasar gören evlerine giremeyen depremzedeler geceyi sokakta geçirdi. Kızılay, Kimse Yok Mu? ve Deniz Feneri Derneği gibi yardım kuruluşları, afet bölgesine acil yardım malzemesi göndermeye devam ediyor. Ancak Elazığlıları uykuda yakalayan deprem, gözleri bir kez daha Türkiye’deki iki büyük fay hattında yaşanması muhtemel depremlere çevirdi. Kuzey Anadolu Fayı’nda (KAF) İstanbul’u vurması beklenen 7 şiddetindeki depremin yanı sıra, Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Doğu Anadolu Fayı’nda (DAF) Kahramanmaraş’ta 7.6’ya ulaşabilecek bir deprem olabileceğini açıkladı.

TATBİKAT BİLE YAPILMIŞ

Kamuoyu olası İstanbul depremine odaklandığı için gözden kaçan Kahramanmaraş depremi için şubat ayında ‘tatbikat’ dahi yapıldı. Prof. Pampal, DAF’ta 546 yılında o dönemki Hatay’ı haritadan silen 500 bin kişinin ölümüne neden olan ve tarih kayıtlarına ‘Kozmik felaket’ olarak geçen 7 şiddetindeki depreme dikkat çekerek, çarpık yapılaşma nedeniyle 7.6 şiddetindeki depremin etkisinin ikinci kozmik ‘felaket’ olacağı görüşünde.

GÖZLER DAF’IN GÜNEYİNDE

600 kilometre uzunluğundaki DAF’ta kırılmamış 100 kilometrelik bir bölüm var. Elazığ’daki depremin DAF’ın bağımsız bir kolunda meydana geldiği ve Elazığ’da da beklenen büyük depremin gerçekleşmediğini ifade eden deprem bilimciler, DAF’ta domino etkisi ile güneye doğru kırılma başladığını ifade etti. Prof. Dr. Süleyman Pampal, “KAF üzerinde Erzincan’da 1939 yılında deprem tarihsel sıraya göre 1999 yılında Gölcük’e kadar hep batıya doğru domino etkisiyle kırıldı. Aynı domino etkisinin bugün DAF’ta olduğunu görüyoruz. Bu nedenle dana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Bingöl’de depreme karşı uyarı toplantıları düzenleyeceğiz. İlk toplantıyı da Adana’da nisan ayında yapacağız” dedi.

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Namık Çağatay ise “Kahramanmaraş’da uzun zamandır deprem olmadı. 300 yıldır kırılmamış bir fay var. Bu büyük bir deprem yaratabilir” diye konuştu.

Çanakkale ve Erzincan’da tehlike sinyalleri

Uzmanların önceki gün Erzincan’ın da yıkıcı bir deprem beklendiğini açıklamalarının ardından, dün kentte 4.0 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi. Bu arada gözler zemin etüdü sağlam olmayan Biga Yarımadası, Saroz, Edremit ve Gelibolu açıklarına çevrildi.

İstanbul’da durum hala vahim!

Marmara’da 1999’da yaşanan ve yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü iki depremin ardından mercek altına alınan İstanbul için de tehlike hala devam ediyor. Ancak Marmara Depremi’nin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, hala yeterli önlem alınmış durumda değil. Köprü ve viyadükler ile bazı kamu yapıları dışında sivil mimariye yönelik neredeyse hiçbir girişimin bulunmadığı görülüyor. 2006 yılında İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (ISMEP) Projesi Dünya Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan 310 milyon dolar kredi ile başlanan proje kapsamında şu ana kadar deprem güçlendirmesi 342 okul, 348 kamu binası, 3 hastane, 3 yurt ve 1 sosyal tesiste tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü de Japonya’dan alınan 100 milyon dolar kredi ile köprü ve viyadüklerde deprem güçlendirme çalışmalarını geçen yıl bitirdi.

star

 

 

ERDİNÇ AKKOYUNLU ELAZIĞ



2010-03-10 09:28:06


Arkadaşına gönder

Yorum ekleyin
 Lütfen yorum, eleştiri ve beklentilerinizi bize iletin.
Adınız :
Emailiniz :
Yorumunuz :
  
Yorum sayısı : 1 Bütün yorumlar...
fahri 2010-03-10 09:36:09 - 
Yahu Hatay da deprem oldu sandım! Korkuttunuz beni.


Son 10 yazı... Tüm yazılara ulaşmak için...
ADnet Reklamları Siz de reklam verin
ARAMA

YAZARLAR
Ülkü Selvi Uslu
GİT BAŞIMDAN BAKLAVA!
Bir tarafım masa başı çalışanıyken, ruhum ev kadını annem.
Şebnem Güler Karacan
Kedi gibi mırıldanan kadınlar ve onlara koşan erkekler...
Son zamanlarda sıklıkla gördüğüm aldatma aldatılma vs olaylarında gördüm ki...Ke
Betül AŞIK
Sana Yürüyorum Karanlıkta...
Cırcır böceklerinin sesleriyle şenlenmiş karanlık bir yolda yürüyorum sana ulaşa
Gülenay Pınarbaşı
Şeyh Galib'e Saygı
Kendine hoşca bak; sen dünyanın özüsün. Bütün yaratıkların gözbebeği olan insans
Havva Türe
EYVAH! İFTARA MİSAFİR VAR
Birkaç gün üst üste iftara davetli olup, orucun da rehavetiyle bütün işleri seri
Av.Alev Sezen
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÖREVDEN ALINMALIDIR!
AKP döneminde başlayan kilise restore etme ve ibadete açma furyası son sürat dev
Elif Kavakçı
Veda
Teksas'ta, güneyin sıcağını, rahatlığını, yavaşlığını ve huzurunu bırakıp, kuz
Deniz Arcak
Kadın olmak, Aaaa Evet Şöyle ki;
Tüm Yazarlar

KONUK YAZARLAR
Sema Karabıyık
Öğrencisiz Öğretmenler!
Atamasını bekleyen, her güne hayalindeki mesleği insanca koşullarda yapabilmek i
Abbas Güçlü
SINAV İMPARATORLUĞU SARSILDI
TUS ve KPPS ne olacak?
Amberin Zaman
Emine Erdoğan'ın öğrettikleri
Pakistan Ziyareti
BEJAN MATUR
İndus Vadisi'nde merhamet yolculuğu
İndus Vadisi sular altında kaldığı için midir bilmiyorum, bana bitmez tükenmez g
Tüm Konuk Yazarlar

İLANLAR
Tüm İlanlar

LİNKLER
Tüm Linkler


E-mail
Ana Sayfa | Hakkımızda | Bize Yazın | İletişim | Gizlilik Şartları
www.kadinhaberleri.com'un her hakkı saklıdır.
Site Üretim-